Topplacering i Grand Prix

Under den gångna helgen pågick Grand Prix i Köpenhamn. Över 750 personer från Europa deltog i turneringen för Magic the Gathering. Samspel representerade med 9 personer och efter två dagars spel hade Joakim Ståhle-Nilsson placerat sig bland de 8 bästa spelarna på turneringen. Efter en stenhård kvartsfinal där Joakim mötte världs-femman slutade hans resa på en femte-plats. De flesta lekar i turneringen bygger med eller kring Goblin Chainwhirler (över 40% av spelarna under andra dagen hade detta kort i sin lek) men Joakim hade konstruerat sin egen lek som fungerade lite annorlunda och lyckades besegra den överpopulära vätten.

Grattis till placeringen. Hur känns det?

Tack! Det känns riktigt häftigt. Lite pirrigt var det också, men främst häftigt och otroligt roligt. Det känndes overkligt att komma vidare till topp 8. Konstigt att gå från att sitta på Brädspelskaféet på lördagar till att vara topp 8 i en stor turnering.

Din lek var lite av en överraskning under turneringen. Beskriv den.

Det är en mono-röd lek med väldigt billiga kort – jag har bara några kort som kostar 3 mana, resten är billigare och jag kan få ut vad jag behöver runda ett.

Det var en hel del på spel i turneringen. Vad lyckades du vinna med din placering?

Totalt spelade de bästa spelarna om $26,000. Jag vann $1,500 med min placering. Jag har dessutom fått en plats och en resa till en Pro Tour-turnering i USA. Jag kommer med största sannolikhet åka till Atlanta i början av november.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *