Samspel Open

Södra Sveriges gladaste gratis-festival återvänder den 29-30 september! Här kan du läsa om programmet, hitta till platsen, spana in spelen vi kommer ha på plats och mycket mer.

Östra Piren Karlshamn
Lördag: 10:00 - 21:00
Söndag: 10:00 - 16:00
Se schema och mer här

Lördagens schema Söndagens schema

Brädspel

Hjärtat i festivalen är vårt brädspelsbibliotek. Här kan du låna spel och få hjälp att komma igång att spela dem. Vi har utvalda spel i olika kategorier, allt för både nybörjare och dig som är veteran.

Mot en deposition får du låna brädspel fritt under dagen.

Rollspel

Under hela helgen har du möjlighet att testa olika rollspel. Det kommer finnas rollspel för små och stora.

X-Wing

Lär dig flyga X-Wing eller Tie Fighter på Samspel Open!

Föreläsningar

Under festivalen har du möjlighet att ta del av föreläsningar från människor som utvecklar brädspel. Vi har besök av designer, konstnärer och utgivare som du har möjlighet att träffa och prata med.

Liiga Smilshkalne

Illustratör som arbetar med Fantasy Flight Games på bl.a. Android Netrunner. Kommer prata om hur det är att jobba med cyberpunk som tema, stil-guider och "probably a bit on wtf Apex is anyway".

Netrunner Logo

Enoch Fryxelius

En av grundarna till Fryxelius Games, som står bakom succén Terraforming Mars, kommer till Karlshamn för att prata om speldesign och även demonstrera spel.

Terraforming Mars Logo

Auktion

Vår brädspelskauktion är den perfekta chansen för dig att skaffa spel du inte visste du behövde till priser du inte vet på förhand! Här kommer vi auktionera ut spel av olika sort. Vanliga spel, ovanliga spel, spel som är omöjliga att få tag på.

Läs mer